Berguedà Verd

Associació de propietaris forestals

ENTORN VIU

logo 4 elements voltant amb lletresguineu dreta

ENTORN VIU és un projecte que vol fer conèixer, entendre, estimar i conservar el medi natural que envolta les poblacions del Berguedà, i més concretament de Puig-reig i de Gironella. El medi rural d’aquestes poblacions es caracteritza pels seus arbres, els seus ocells, els seus mamífers, els seus cultius, etc. I en ell s’hi desenvolupen moltes activitats que fan que l’entorn sigui el que és, com l’agricultura, la gestió forestal i la ramaderia. És per tot això que cal conèixer-lo, entendre les activitats que hi tenen lloc i respectar-les.

ENTORN VIU ofereix uns materials didàctics on es desenvolupen vuit blocs temàtics i uns itineraris al voltant d’aquestes dues poblacions que permeten la observació d’aquests blocs. Aquest material està pensat per tal que els centres que els vulguin aprofitar, ho puguin fer de manera autònoma i flexible, que pugui servir per encaixar-lo dins la planificació ja existent del curs.

La idea és poder fer una passejada amb calma per l’itinerari marcat i potenciar l’ús dels sentits per treballar els blocs temàtics que l’educador triï, però minimitzant el treball en paper durant la sortida; en definitiva, gaudir i aprendre.

guineu normal

Els materials ENTORN VIU es poden sol·licitar directament a l’Associació Berguedà Verd, tant la guia de l’educador com els mapes dels itineraris.

La Guia de l’educador conté el material didàctic que desenvolupa els vuit blocs temàtics. I els Mapes conformen el material cartogràfic i de guia sobre el terreny per on discorren els itineraris, amb el detall dels punts d’observació, de descans, d’atenció en la circulació i llocs d’interès.

Els blocs temàtics que es treballen en el projecte són: els incendis forestals, la vegetació, els usos del sòl, la gestió forestal, l’agricultura, la ramaderia, la fauna i el paisatge.

4 elements sols copia

Els comentaris estan tancats.

A %d bloguers els agrada això: