Berguedà Verd

Associació de propietaris forestals

LA GENERALITAT REALITZA ELS TRACTAMENTS AÈRIS PER LA PROCESSIONÀRIA DEL PI AL BERGUEDÀ

Durant el mes d’octubre la Direcció General de Forest del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha realitzat tractaments aèris per controlar la plaga de la processionària del pi al Berguedà. Tractaments, que l’Associació de Propietaris Forestals Berguedà Verd, ha reclamat des de la tardor passada.

Avui, s’ha realitzat el darrer tractament a la zona l’Espunyola, una de les àrees més afectades.

El producte utilitzat pel tractament  és biològic (Bacillus thuringiensis kurstaki),  el qual és compatible amb l’agricultura ecològica i no està classificat com a tòxic, ni  irritant ni com a perillós per al medi ambient ni per als organismes aquàtics. La tècnica d’aplicació és mitjançant ultra baix volum ( 3 lts./ha). L’efectivitat del producte és de 3-4 dies.

 

20161031_130618

En l’àmbit de l’Associació s’ha actuat en els municipis de Borredà, Vilada, La Quar, Montmajor, Viver i Serrateix, i l’Espunyola. El tractament ha estat insuficient, doncs han quedat fora municipis altament afectats, com Casserres, Santa Maria de Merlès, Olvan, i Montclar.

Taula 1.- Superficie tractada a l’àmbit de l’Associació Berguedà Verd (DAAM) 

sup-tractada-processionaria

A nivell de Catalunya, s’ha tripicat la superfície d’actuació respecte l’any 2015, arribant a les 20.000 hectàrees amb tractament.

Notícia als mitjans:

Telenotícies comarques

Regió7

Els comentaris estan tancats.

%d bloggers like this: